Over werken bij Vitens

Drinkwater lijkt zo gewoon en vanzelfsprekend, maar dat is het niet. De beschikbaarheid van betrouwbaar drinkwater staat flink onder druk, terwijl het de belangrijkste voorwaarde is voor onze gezondheid en ons welzijn. Nu en in de toekomst. Als we drinkwater veilig willen stellen, dan moet het roer om. Onze ambitie is dan ook helder: in 2030 willen we dat elke druppel duurzaam is. En daar kun jij een grote rol in spelen.

Onze strategie

‘Elke Druppel Duurzaam’ betekent een grote verandering in ons denken over hoe we water vasthouden. Over hoe we omgaan met bronnen, water winnen en zuiveren en hoe we drinkwater met z’n allen gebruiken. We willen dat er binnen 10 jaar een 100% duurzaam drinkwatersysteem staat, met een positieve impact op mens en natuur. We zijn al een eind op weg maar we hebben jouw kennis, kunde, vakmanschap en energie hard nodig om deze uitdaging aan te blijven gaan.

Missie van ons allemaal

Onze missie begint bij de kernprocessen van ons dagelijkse werk: winnen, zuiveren en leveren. Jaarlijks maakt Vitens meer dan 360 miljard liter drinkwater. Dat drinkwater komt voor het grootste deel uit grondwaterbronnen in prachtige natuurgebieden. Het opgepompte water wordt gezuiverd tot betrouwbaar drinkwater. Vervolgens transporteren we het via een netwerk van zo’n 50.000 kilometer aan waterleidingen naar onze klanten.

Leven zonder drinkwater? Onmogelijk

Werken bij Vitens betekent werken met een onmisbaar product. Dat maakt het werken bij Vitens zo leuk en verantwoordelijk. We hebben binnen Vitens een grote diversiteit aan functies op mbo-, hbo- en wo-niveau. Met zo’n 1.400 collega’s werken we samen aan één doel: 24/7 schoon, betrouwbaar en betaalbaar drinkwater leveren aan onze 5,8 miljoen klanten in de provincies Friesland, Overijssel, Gelderland, Flevoland en Utrecht.

Datagestuurd én mensgedreven

Continu in ontwikkeling zijn geldt niet alleen voor de manier waarop wij elke druppel drinkwater duurzaam willen maken. Het geldt ook voor onszelf. Van steeds meer data willen en kunnen we bedrijfsinformatie maken en dat kan niet zonder mensenwerk. Daarom vinden we het belangrijk om te investeren in onze medewerkers. Er zijn volop mogelijkheden voor zowel jouw persoonlijke als professionele ontwikkeling. Niet alleen voor je baan bij Vitens, ook als bijdrage aan jouw toekomstplannen. En internationale ambities? Bij Vitens kun je jouw expertise inzetten bij internationale projecten via Vitens Evides International. Zo draag je ook nog eens bij aan de watervoorziening in ontwikkelingslanden.

In een omgeving die past bij jou

De kantoren van Vitens zijn gevestigd in Leeuwarden, Arnhem, Zwolle (hoofdkantoor) en Utrecht. Op basis van jouw agenda pas je je werkplek aan: flexibel in het Vitens-werkgebied, op één van de kantoren of vanuit huis. En de balans tussen werk en privé? Die vinden wij bij Vitens niet alleen belangrijk: je wordt met het inzetbaarheidsbudget zelfs aangemoedigd om die goede balans na te streven.

Met flexibele arbeidsvoorwaarden

We werken niet alleen zoveel mogelijk plaats- en tijdonafhankelijk, ook in onze arbeidsvoorwaarden zijn we flexibel. Dat wil zeggen: het is aan jou hoe je je beloning inricht. Naast je salaris ontvang je bij Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van circa 22% van je salaris. Wil je meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Lees dan hier verder.

Lees meer over jouw kansen bij Vitens.

Onze banen. Jouw sollicitatie.

Met zo’n 1.400 collega’s maken we bij Vitens elke dag opnieuw drinkwater van topkwaliteit. Gisteren, vandaag en morgen. Wij bieden jou: een interessante baan met grote verantwoordelijkheid.
Bekijk hier ons actuele vacature overzicht.