De dag van...Martin Bronsvoort

Teammanager ICT

Bij Vitens garanderen we onze klanten elke dag zuiver drinkwater. Vandaag, morgen en in de toekomst. Maar hoe ziet dat er in de dagelijkse praktijk nou uit? Om je een beeld te geven, nemen we je mee in de dag van Martin Bronsvoort, Teammanager van de ICT Servicedesk bij Vitens.

5.45 UUR

Mijn dag begint altijd met 2 broodjes met appelstroop, onze bruine labrador uitlaten en het schoolfruit voor de kinderen maken. Een uurtje later stap ik op de fiets naar het treinstation. En na de treinrit, weer op de fiets naar het kantoor in Zwolle.

7.40 UUR

De laptop gaat open en daarna ga ik eerst koffie halen voor mijn collega’s, meestal 3 of 4 personen. Ons team bestaat in totaal uit 12 personen, maar mijn collega’s werken veelal ook op andere locaties.

Aanspreekpunt

Als Servicedesk zijn wij het eerste aanspreekpunt binnen Vitens voor operationele ict-zaken. Vragen beantwoorden, problemen oplossen en verbeteringen realiseren. Bijvoorbeeld problemen met inloggen of gebruikersvragen. Voor veel veranderingen zijn wij afhankelijk van andere teams of externe partijen. En niet alles kan natuurlijk. Het is altijd belangrijk om goed uit te leggen waarom iets lang duurt of niet kan. Transparant zijn. Dan voelen mensen zich gehoord en serieus genomen.

Phishing

Wij geven ook trainingen over ict-veiligheid, vooral over phishing en valse e-mails. Want wat moet je wel en niet doen? Welke gevaren schuilen erachter? Ons dringende advies: vooral niet klikken op onbekende linkjes. Om ervoor te zorgen, dat echt iedereen binnen Vitens op de hoogte is, gaan wij naar alle 100 teams om dit toe te lichten.

12.00 UUR

Lunchtijd, maar ik eet altijd gewoon tussendoor: 6 boterhammen, 4 stuks fruit en een stroopwafel of KitKat. Liever ga ik buiten een stukje wandelen. Soms begin ik ’s ochtends wat eerder en ga ik tijdens lunchtijd even hardlopen.

Werkgeluk

Vergaderingen horen bij mijn werk. Maar ik bewaak mijn agenda streng en probeer zo efficiënt mogelijk te werken. Dus als het even kan, sla ik er eentje over. Beter werk ik aan mijn taak: ervoor zorgen dat medewerkers tevreden zijn en met plezier goed kunnen werken. Zorgen voor werkgeluk, een voorwaarde om dienstbaar te zijn naar collega’s.

16.15 UUR

Naar huis. Met het gezin eten, hond weer uitlaten en de kinderen naar bed brengen. Soms gaat de laptop daarna nog even open. Maar liever ga ik hardlopen. Want na een dag op kantoor wil ik graag bewegen. Afgelopen jaar liep ik de marathon van Berlijn binnen 3 uur en 42 minuten, onlangs een halve marathon in Nijverdal in 1:28:40. Volgend jaar hoop ik in oktober opnieuw een marathon te lopen en de Roparun met collega’s. Tja, hardlopen werkt verslavend, zeggen ze. Dat geldt zeker voor mij.