ICT & Data

We mogen dan ruim 49.000 kilometer waterleiding in de grond hebben liggen, zonder data en een strakke ICT-organisatie komt er geen water uit de kraan. Doordat we steeds meer intelligentie in ons waternetwerk brengen, spelen thema’s op het gebied van ICT, data en innovatie een belangrijke rol bij Vitens. Vitens zit midden in de transitie naar een datagestuurd bedrijf. Volop mogelijkheden dus om een verschil te maken en bij te dragen aan het waterbedrijf van de toekomst!

Je bent als ICT’er ook een echte watermaker

Bij Vitens schrikken we niet van grote hoeveelheden. Onze systemen genereren zo’n 16 miljard getallen per jaar. Hoeveel water halen we op dit moment uit de grond in de waterwingebieden? Wat is het waterverbruik? Hoe hoog is het grondwater op de 5000 meetpunten? Water winnen, zuiveren en leveren aan 5,7 miljoen klanten gaat gepaard met complexe processen en productie-installaties die worden aangestuurd en gecontroleerd door al even complexe ICT-systemen en applicaties. Maar onze ambitie hebben we nog niet gerealiseerd! In de komende jaren maken we stappen met onder andere realtime-dataverwerking. We experimenteren bijvoorbeeld nu al met sensoren in het waterleidingnet.

Werken met de nieuwste technieken

Bij Vitens zitten we midden in de transitie naar een mens-gedreven en data-gestuurd drinkwaterbedrijf. We zijn een lerende organisatie en werken met de nieuwste technieken, onder andere op het gebied van SAP, realtime data- en kantoorautomatisering. Momenteel zijn we bezig met een S/4HANA migratie van SAP. Hoe wij dit doen? We maken onze ambities waar door in korte sprints doelen te realiseren. Agile, Scrum én Lean waar het ons helpt. Werken bij Vitens en in het bijzonder de afdeling ICT betekent ook de verbinding met elkaar vinden tijdens onze innovatiedagen, hackathons en de Week van de Beveiliging. En ruimte voor ontspanning? Zeker weten. Wij zijn actieve lunchwandelaars en de tafeltennistafel wordt regelmatig ingezet voor een onderlinge competitie.

ICT & Data
Nieuwsgierig hoe het werken op onze ICT-afdeling er in de praktijk uit ziet? Wij stellen je graag voor aan Martin, Teammanager bij ICT.
 
Zoekresultaten voor "". Pagina 1 van 1, resultaten 1 t/m 2
Titel Plaats Datum Sort descending
Herstel
Senior Beheerder ICT Netw., Telecom Sec. Zwolle 9-apr-2021
Medewerker Servicedesk
Medewerker Servicedesk Zwolle 9-apr-2021
Zwolle 9-apr-2021

Bekijk hier ons actuele vacature overzicht

Met zo’n 1.400 collega’s maken we bij Vitens elke dag opnieuw 
drinkwater van topkwaliteit. Gisteren, vandaag en morgen.
Wij bieden jou: een interessante baan met grote verantwoordelijkheid. Bekijk hier onze vacatures.

Bekijk alle vacatures

Registratie vacaturemelding

Wil je geen vacature missen? Meld je aan voor de vacaturemelding. Voer je e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van onze nieuwste vacatures.