Toe aan een carrièreswitch?

Word net als Heidi Leerlingmonteur bij Vitens

"Sinds september 2019 ben ik Leerling Monteur bij Vitens. Hiervoor werkte ik twintig jaar lang in winkels, waaronder veertien jaar in een banketbakkerij. Ik was toe aan iets anders en begon om me heen te kijken naar een baan die goed bij mij past. Ik vind techniek al van jongs af aan interessant. In mijn vrije tijd klus ik graag. Een kennis wees mij erop dat Vitens Leerling Monteurs zocht, dat sprak mij erg aan, dus reageerde ik op de vacature.

Ik vind het fijn om bezig te zijn met mijn handen. Lekker sleutelen, veel buiten zijn en het sociale contact met de mensen waar ik langsga, maken dat het werk me goed bevalt. En het wordt steeds leuker, omdat ik nu elke week meer kennis krijg over de materialen waar we mee werken. Naar school gaan was wel weer even wennen na twintig jaar. Maar het gaat me goed af.

Ik ben in mijn omgeving de enige vrouw in het vak. Dat viel in het begin wel op, maar inmiddels zijn mijn collega’s en ik er wel aan gewend. Ik werk in een leuk team, waarin een goede sfeer hangt. Mijn collega’s zijn behulpzaam en willen me alles leren. Als 41-jarige vrouw die een carrièreswitch heeft gemaakt, wil ik tegen iedereen zeggen: grijp de kansen die je krijgt in het leven. Schroom niet en doe het gewoon."