Advies- en Projectmanagement

Advies- en Projectmanagement

De afdeling Asset Management kijkt ver vooruit en maakt plannen voor een intelligente en toekomstbestendige drinkwatervoorziening, zodat Vitens in de toekomst drinkwater kan (blijven) leveren, ook als het klimaat verandert of er een grote verandering komt in de drinkwaterbehoefte. 

Door de snelle veranderingen in de wereld is er veel onzekerheid in planvorming, dus worden er meerdere scenario’s uitgewerkt en ontstaan er alternatieven om dit resultaat te halen. Hiervoor wordt actief samengewerkt met diverse interne en externe stakeholders. Dit vraagt om collega's die zich niet snel uit het veld laten slaan wanneer projecten anders lopen dan gepland.

Van bron tot tap

Binnen de afdeling werken verschillende teams met diverse taken en rollen. Alle teams dragen bij aan een duurzaam ingepaste drinkwaterinfrastructuur, van bron tot tap, voor nu én op de lange termijn, in nauwe samenwerking met stakeholders.

Assetstrategie & Beleid
Het team Assetstrategie & Beleid werkt aan een toekomstbestendige, veerkrachtige, duurzame, veilige en intelligente en in de omgeving ingepaste drinkwatervoorziening. Om dit te realiseren wordt er gewerkt aan heldere visies, beleid en plannen, een efficiënt assetmanagementproces en constante monitoring. In dit team werken collega’s vanuit verschillende disciplines zoals Grondstof, Risicomanagement, Security en Milieu.

Portfoliomanagement & Reporting
Portfoliomanagement & Reporting is gericht op een optimaal en duurzaam beheer van de assets en assetsystemen van Vitens en het rapporteren daarover. De infrastructuurtoetsen en infrastructuurplannen die door de gebiedsteams worden opgesteld, vormen de basis van de investeringsportfolio. De focus ligt daarbij op het creëren van een juiste balans tussen de gewenste performance, risico’s en kosten gedurende de gehele levenscyclus.

Regionale Asset Management Teams
De Regio Asset Management Teams zijn verdeeld in de regio’s Gelderland, Friesland & Overijssel en Utrecht & Flevoland. Deze teams bestaan uit specialisten zoals Product Owners, Planvormers, Omgevingsmanagers en Ecologen. Deze teams houden zich in de drie regio’s onder andere bezig met de vraag waar en wanneer moet worden geïnvesteerd in nieuwbouw of renovatie, welke winvergunnnigen hiervoor nodig zijn en aan het veiligstellen van voldoende, duurzaam ingepaste en schone drinkwaterbronnen.

Asset Standaardisatie
Het team Asset Standaardisatie richt zich volledig op het opstellen en onderhouden van gestandaardiseerde referentieontwerpen voor onze drinkwaterinstallaties. Dit team bestaat uit de Lead Architect en Proces Engineers Standaardisatie.

Word jij onze nieuwe collega? Bekijk de openstaande vacatures

Zoekresultaten voor "". Pagina 1 van 1, resultaten 1 t/m 5 van 5
Titel Plaats
Herstel
Senior Contractmanager
Senior Contractmanager Zwolle, NL 20 jul. 2024
Zwolle, NL
Omgevingsmanager
Omgevingsmanager Mobiel/vanuit huis, NL 15 jul. 2024
Mobiel/vanuit huis, NL
Specialist Milieu (O&A).
Specialist Milieu (O&A). Zwolle, NL 12 jul. 2024
Zwolle, NL
Projectmanager Winningen.
Projectmanager Winningen. Zwolle, NL 12 jul. 2024
Zwolle, NL
Technisch Adviseur Hydrologie
Technisch Adviseur Hydrologie Zwolle, NL 9 jul. 2024
Zwolle, NL

Experts Carlos en Onur vertellen je meer over hun werk

Medior Adviseur Waterverdeling Assetmanagement

Carlos: ''Mijn collega’s en ik zorgen voor de verdeling van het water van de bron tot aan de kraan. Daarbij controleren we of het netwerk sterk, flexibel, duurzaam en slim genoeg is. Is dat niet het geval, dan ontwerpen we een betere oplossing.''

Lees hier het hele verhaal van Carlos Mesa Zuluaga

Junior omgevingsmanager Assetmanagement

Onur: ''Als junior omgevingsmanager kom ik in heel de provincie Gelderland en werk ik met veel partijen samen. Partijen zoals gemeenten, natuurorganisaties en mensen in de directe omgeving van de waterwinningen.''

Lees hier het hele verhaal van Onur Köse