Techniek

Techniek

Water maken zonder technische kennis en vaardigheden is onmogelijk! Om onze 5,7 miljoen klanten dag en nacht van schoon drinkwater te voorzien, is de operatie van essentieel belang.

Wist je dat we zo’n 100 productielocaties in ons voorzieningsgebied hebben staan en ruim 49.000 kilometer waterleiding in de grond hebben liggen? Onze vakmensen spelen een belangrijke rol bij het winnen, zuiveren en leveren van het allerbeste drinkwater.

Monteur

Jouw werkdag begint wanneer jij de voordeur achter je dichttrekt en je monteursbus instapt. Je onderhoudt het waterleidingnet en lost storingen op. Hiervoor ben je samen met je collega’s 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Dit betekent dat je naast de dagdiensten ook met regelmaat ingezet wordt in storingsdiensten.


Benieuwd hoe een dag als monteur bij Vitens er uit ziet?
Lees meer over de werkdag van Raymond, monteur in de regio Achterhoek.

Leren en werken bij Vitens

Het BBL-traject “leerling monteur” is een unieke kans als je (v)mbo-techniek hebt gedaan en door wil leren in de praktijk. Als leerling monteur leer je het vak van monteur water kennen. Gedurende twee jaar volg je een BBL-traject waarin je één dag per week naar school gaat en op de andere dagen begeleid wordt door een ervaren monteur in de praktijk. Want ondanks jouw affiniteit met techniek, gooien we je natuurlijk niet in het diepe. Je volgt de opleiding Gas/ Water/ Wamte op niveau 2 of 3 aan het Deltion college in Zwolle. Na het behalen van je diploma én bij goed functioneren bieden we je een vaste baan als Monteur water. Ieder voorjaar start de werving- en selectieprocedure.
Lees meer over de ervaring van Heidi, Leerling Monteur in de regio Heuvelrug.