De dag van...Raymond Klein Gunnewiek

Senior Monteur

Bij Vitens garanderen we onze klanten elke dag zuiver drinkwater. Vandaag, morgen en in de toekomst. Maar hoe ziet dat er in de dagelijkse praktijk nou uit? Om je een beeld te geven, nemen we je mee in de dag van Raymond Klein Gunnewiek, Senior Monteur bij Vitens.

6.30 UUR

De wekker gaat. Eerst de hond uitlaten. Intussen zijn onze drie jongens van 15, 14 en 12 jaar ook op en kunnen we samen ontbijten en brood smeren voor de rest van de dag.

7.30 UUR

Op naar de eerste klus. Ik werk in de regio Achterhoek, van Doetinchem tot Arnhem. Mijn werk is nooit hetzelfde. Vaak ‘klantenwerk’, kleine reparaties bij de klant thuis, maar soms ook grote reparaties van een hoofdleiding. Vandaag heel wat anders: bij een magazijn van een meubelgigant repareer ik een lekkage in de toevoerleiding van een sprinklerinstallatie, samen met mijn collega. Het mooie van mijn werk is dat ik mensen blij maak. Ze zijn blij als ik kom en blij als ik ga. Want dan is meestal het probleem opgelost.

Groepsapp

Sinds 1998 ben ik in vaste dienst bij Vitens. In al die jaren is er veel veranderd. De digitalisering vind ik een goede ontwikkeling en kan me niet snel genoeg gaan. We hoeven geen bonnen meer te schrijven. En als ik materiaal nodig heb, vraag ik via de groepsapp welke monteur in de buurt er wat bij zich heeft. Dat scheelt weer een stuk rijden.

Slimme oplossingen

En het kan allemaal nog efficiënter, met betere software en meer slimme oplossingen. Samen met twee collega’s werk ik bijvoorbeeld aan een proef met de ‘aanzegkaart’, een kaartje dat de klant in de bus krijgt bij het afsluiten van water, bijvoorbeeld tijdens een reparatie. We testen nu met het sturen van een mailtje. De eerste resultaten zijn positief, dus het project krijgt zeker vervolg.

12.00 UUR

Broodje dashboard, tussen alle klussen door. Mijn bus is ook mijn kantine.

Ondernemingsraad

Als OR-lid heb ik contact met collega’s, leidinggevenden, managers en directie. Soms zelfs ook met de Raad van Bestuur. Het is erg uitdagend om vanuit zoveel verschillende perspectieven te spreken over het werken bij Vitens. Het levert vaak mooie gesprekken op en is erg verhelderend. Al mijn 180 collega monteurs hiervan op de hoogte houden is een uitdaging van weer heel andere orde. Om mijn rol binnen de OR goed te vervullen, volg ik met regelmaat trainingen. Al met al een mooie kans om het bedrijf nóg beter te leren kennen en bovendien erg leerzaam!

17.00 UUR

We eten thuis altijd vroeg, vanwege het sporten van onze kinderen en het werk van mijn vrouw. Mijn taak: afruimen en de vaatwasser vullen. Om 20.00 uur doen we vaak samen nog een bakkie, met voor de jongste een glaasje ranja. Bij het tweede kopje hoort uiteraard ook een tweede koekje.

Landrover

’s Avonds knutsel ik graag aan mijn oldtimer, een oude landrover. Mijn jongens helpen graag mee. Al moet ik zeggen dat ik meer aan hun brommer sleutel dan zij aan mijn oldtimer.Bekijk alle technische vacatures>