Selectieprocedure

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende stappen in de sollicitatieprocedure.

Inhousedag en Meet & Greet

Let op: deze dagen zijn niet verplicht!

Inhousedag

Heb je interesse in het traineeship, maar twijfel je nog of het iets voor jou is? Meld je dan vóór 29 maart aan voor onze online Inhousedag op 31 maart 2021 en leer Vitens beter kennen. Tijdens dit event krijg je een goed beeld van wat werken bij een drinkwaterbedrijf inhoudt en is er ruimte om kennis te maken met onze enthousiaste trainees.

Meet & Greet

Kan jij er op 31 maart niet bij zijn? Niet getreurd, op 15 april 2021 organiseren wij een Meet & Greet. Tijdens de online Meet & Greet kom je alles te weten over Vitens en het traineeship; van presentaties van trainees en/of managers, een virtuele rondleiding door het hoofdkantoor van Zwolle tot speeddates in breakout rooms met (oud-)trainees waarbij je al je vragen kunt stellen. Kortom, deze dag is erop gericht om jou een kijkje te geven in de keuken en de Vitens en om de sfeer te proeven. Aanmelden kan tot 13 april.

Aanmelden voor één of beide dagen kan door een mail te sturen naar traineeship@vitens.nl. Na aanmelding krijg je de benodigde informatie in je mail.

CV en presentatie

Solliciteren voor het traineeship doe je via de sollicitatiebutton in de vacature. Bij Vitens vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent! Wij ontvangen dan graag:

 • Je CV
 • Je motivatie als Powerpoint-presentatie met maximaal 10 slides, waarin je in ieder geval het volgende toelicht:
  • Wie ben jij en wat typeert jou?
  • In welke werkomgeving kom jij het best tot je recht?
  • Waarom wil je voor Vitens werken?
  • Wat moeten we echt van je weten?
  • Het staat je verder vrij om je eigen invulling eraan te geven

  Selectiedag

  Vervolgens organiseren we de selectiedag op 19 mei 2021. Deze dag vindt plaats op onze productielocatie in Soestduinen. Op deze dag speeddate je met managers, leer je meer over Vitens en het traineeship en krijg je een inhoudelijke cases. Ook ontmoet je (oud-)trainees en andere medewerkers die je alles over hun ervaringen kunnen vertellen. De dag eindigt met een rondleiding op de historische productielocatie van Vitens en een borrel.

  Op deze dag nodigen we maximaal 35 kandidaten uit en zal de tweede selectie plaatsvinden.

  Eerste gesprek

  Mocht je na de selectiedag worden uitgenodigd voor een eerste gesprek, dan kan het snel gaan. Voor deze gesprekken nodigen we ongeveer 10 mensen uit. De gesprekken vinden plaats op het hoofdkantoor in Zwolle.

  Tweede gesprek

  Ben jij en zijn wij enthousiast, dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek. Ook dit gesprek wordt gehouden in Zwolle.

  Arbeidsvoorwaardengesprek

  Tot slot volgt het arbeidsvoorwaardengesprek. Je weet vóór juli 2021 of je per 1 september kan starten als trainee bij Vitens.

  Meer over het traineeship:

  > Trainees aan het woord

  > Vacature