Projectmanager Ontwerp&Aanleg

Voor grote bouwprojecten moet je bij Eric van der Kooij zijn. Nieuwbouwprojecten, complexe transportleidingen, renovaties. Alle grote infrastructurele zaken komen bij de projectmanagers terecht. Natuurlijk doen ze dat niet alleen, maar samen met de projectteams. “Dat vind ik een van de leukste dingen: we delen onderling veel kennis en ervaring en ik spreek zowel met de directie als de technici.”

Kennis en kunde
Eric komt van de Waddeneilanden tot aan Nijmegen. “Het complete voorzieningsgebied van Vitens is mijn werkveld. Vanwege de toenemende vraag naar water zijn er ook steeds nieuwe productielocaties nodig. Met zijn allen gebruiken we steeds meer water: er komen nieuwe wijken bij en steeds meer bedrijven. Het lijkt soms zo vanzelfsprekend dat er altijd schoon en betrouwbaar drinkwater uit de kraan komt. We hebben de beste drinkwatervoorziening ter wereld. Maar als je weet wat er allemaal nodig is om dat mogelijk te maken, zal je nog versteld staan. We hebben dan ook veel kennis en kunde in het bedrijf.”

De mooiste baan
Een project van begin tot eind begeleiden doet Eric graag en het liefst zo duurzaam mogelijk. “Dat kan zo vijf jaar of langer duren.” Dat wetende is het niet vreemd dat hij al zo lang bij het bedrijf werkt. “Ik werk hier al meer dan twintig jaar. En komen altijd weer mooie projecten voorbij en dan maakt dat het gewoon leuk blijft. Ik heb de mooiste baan van Vitens.”