(Leerling)Monteur Netbeheer&Levering

Heidi werkte twintig jaar lang in winkels, waaronder veertien jaar in een banketbakkerij en toen kwam ze bij Vitens. “Ik was toe aan iets anders en begon om me heen te kijken naar een baan die goed bij mij past. Ik vind techniek al van jongs af aan interessant. In mijn vrije tijd klus ik graag. Een kennis wees mij erop dat Vitens leerling-monteurs zocht, dat sprak mij erg aan, dus reageerde ik op de vacature.”

Heidi is graag bezig met haar handen. “Lekker sleutelen, veel buiten zijn en het sociale contact met de mensen waar ik langsga, maken dat het werk me goed bevalt. En het wordt steeds leuker, omdat ik nu elke week meer kennis krijg over de materialen waar we mee werken. Naar school gaan was wel weer even wennen na twintig jaar. Maar het ging me goed af!”

Dat ze de enige vrouw in haar omgeving was die in het vak zat, viel Heidi wel op. “Maar mijn collega’s en ik wenden er snel aan. Ik werk in een leuk team, waarin een goede sfeer hangt. Mijn collega’s zijn behulpzaam en willen me alles leren. Als veertiger en vrouw die een carrièreswitch heeft gemaakt, wil ik tegen iedereen zeggen: grijp de kansen die je krijgt in het leven. Schroom niet en doe het gewoon."

Inmiddels is Heidi doorgegroeid naar de functie Monteur Buitendienst.