Senior Data&Software Engineer ICT

Jordy Nieland heeft een vrij nieuwe functie. Als Data Engineer verzorgt hij het regelwerk voor de data van het Data Science Team. Er komt veel bij kijken: van netwerk- en systeembeheer tot programmeren en functioneel ontwerp. Kennis van alle domeinen en systemen is hierbij een must.

Veel vrijheid en eigen inbreng
“Als eerste check ik elke ochtend of verschillende rapportages correct zijn uitgevoerd. Dit gebeurt altijd ’s nachts, als controle op eventuele afwijkingen. Het kan wel eens voorkomen dat een proces ergens blijft hangen, controleren is dus belangrijk. Soms is het best lastig: wat hoort nou wel en niet bij mijn functie? Ik loop nog wel eens tegen bestaande routines en procedures aan. Maar daar staat tegenover, ik ben de allereerste Data Engineer van het bedrijf. Dat geeft veel vrijheid, er is volop ruimte voor eigen inbreng. De veelzijdigheid van mijn werkzaamheden vind ik leuk en ik word ook gestimuleerd om nieuwe opleidingen te volgen. Ik leer dus steeds meer en dat motiveert me.”

Grote en kleine veranderingen
Als puber was Jordy bezig met programmeren en ontwikkelde een eigen spel. “Leuk om te spelen en bovendien ook erg leerzaam.” Ook nu werkt hij aan de ontwikkeling van bestaande en nieuwe tools. “Mijn collega’s en ik zijn onder andere bezig met een tool voor het voorspellen van graafschade en is Digital Twin een mooi en uitdagend project. Hierbij maken we een digitale kopie van onze hele infrastructuur. Zo kunnen we testen uitvoeren en nauwkeurig berekenen wat grote en kleine veranderingen in de echte wereld voor gevolgen kunnen hebben.”

Oneindig veel data
Het overleg en de samenwerking met collega’s om onze processen continu te verbeteren en systemen nóg beter op elkaar af te stemmen, bevalt Jordy goed. “Daarnaast vind ik het prachtig om met oneindig veel data te werken en deze te ontsluiten. Mijn ambitie ligt ook op het vlak van zelforganiserende teams om zo samen met collega’s binnen een eigen team te innoveren en zelf zaken uit te voeren. Er liggen hier de komende jaren voor mij nog echt ontzettend veel kansen.”