Directeur ICT

Dag en nacht moeten de systemen draaien. “We worden niet voor niets een vitaal bedrijf genoemd, er mag nu eenmaal niks misgaan.” Matthijs Zwart staat aan het hoofd van het cluster Digitalisering en is eindverantwoordelijk voor alle digitalisering en cybersecurity binnen het bedrijf.

De beste mensen
“We werken met de beste mensen. En dat is wel nodig ook, want naast de digitale ondersteuning van de productie van drinkwater voor een derde van Nederland,  doen we bijvoorbeeld ook de klantfacturatie van de helft van het land en moeten ondertussen ook nog super cyber secure zijn.” Daarom werken er 200 professionals aan verschillende IT-projecten. “We zorgen elke dag voor een goed werkend IT-landschap en kijken ook vooruit, want water wordt steeds digitaler. Niet alleen kunnen we bijdragen aan duurzaamheid door te zorgen voor een efficiënte aansturing van de drinkwaterproductie, ook kan de klantenservice beter werken als de systemen goed functioneren. Daarnaast moeten we ook altijd zorgen dat de cybersecurity op orde is, want met de drinkwatervoorziening mag natuurlijk niks misgaan.” 

Laatste stand van de techniek
Naast een goede, transparante samenwerking met andere organisaties en bijdragen aan een positief, gezond product, ziet Matthijs ook veel ontwikkelmogelijkheden bij Vitens. “We gaan met de laatste stand van de techniek onze huidige en toekomstige uitdagingen aan en er is ruimte voor nieuwe ideeën en kennis. Dat je iets goed doet voor het land en ondertussen groeit in je vak: dat is toch geweldig?”