Specialist Onderhoud Netbeheer&Levering

Er is geen dag hetzelfde voor Otto Veenstra: het ene moment overlegt hij met collega’s over innovaties en het volgende moment staat hij letterlijk in dikke lagen klei van de Waddenzee om leidingen te controleren.

Diversiteit
“Die dagelijkse diversiteit vind ik mooi aan mijn functie.” Ooit begon Otto als (leerling)monteur bij de voorganger van het bedrijf en is doorgegroeid tot Specialist Onderhoud. “Ik ben de schakel tussen onze onderhoudsstrategie en het operationele gedeelte in de dagelijkse praktijk. Als specialisten zijn we verdeeld over een aantal gebieden. Ik heb Friesland onder mijn hoede. Onze werkzaamheden zijn divers en we overleggen veel met anderen, binnen én buiten Vitens: van de afdelingen Ontwerp & Aanleg en Asset Management tot het team Netwerkperformance & Informatiemanagement. Maar ook met bewoners en bedrijven. En met gemeenten, onder meer over het onderhoud van brandkranen.” Dat hij de kans kreeg en nam om door te groeien binnen het bedrijf, is Otto blij mee. “Er zijn volop kansen om je verder te ontwikkelen, als je dat zelf wilt.”

Nieuwe ontwikkelingen
“Het zorgen voor een betrouwbare drinkwatervoorziening moet op de juiste manier gebeuren. Ons geld moet slim en duurzaam besteed worden. Daarom zijn we elke dag weer bezig om ons te ontwikkelen en verbeteren. Nieuwe inzichten in onze realtimedata helpen ons om betere beslissingen te nemen. Om zo het onderhoud aan ons enorme netwerk van leidingen steeds slimmer te kunnen uitvoeren. Ik denk graag mee over zulke nieuwe ontwikkelingen.”