De dag van...Otto Veenstra

Specialist Onderhoud, Netbeheer & Levering

Bij Vitens garanderen we onze klanten elke dag zuiver drinkwater. Vandaag, morgen en in de toekomst. Maar hoe ziet dat er in de dagelijkse praktijk nou uit? Om je een beeld te geven, nemen we je mee in de dag van Otto Veenstra, Specialist Onderhoud bij Vitens.

7.15 UUR

Ontbijtje met een bruine boterham en koffie. Afhankelijk van mijn agenda ga ik naar Leeuwarden, werk ik thuis of rijd ik naar Zwolle als ik daar afspraken heb.

8.30 UUR

Eerst de mailbox, daarna vaak richting overleg. Als Specialisten Onderhoud zijn we de schakel tussen onderhoudsstrategie en het operationele gedeelte. We zijn met acht specialisten, verdeeld over acht gebieden. Ik heb Friesland onder mijn hoede. Onze werkzaamheden zijn divers en we overleggen met veel anderen: de afdelingen Ontwerp & Aanleg en Asset Management, het team Netwerkperformance & Informatiemanagement en met gemeenten over het onderhoud van brandkranen.

Samen besluiten we welke leidingen met welke diameter we wel of niet vervangen. We beoordelen ontwerptekeningen en initiëren saneringen. Samen met de Specialist Schadebehandeling en Zakelijk Recht beoordelen we grondverkoop. En we hebben planningsoverleg met de Teamleider Uitvoering, Net coördinatoren en Planners. Mijn lijstje voor vandaag: enkele aanvragen voor sanering maken en indienen, nieuwe accounts aanmaken in MapKit, een paar ontwerpen en saneringen bespreken met O&A. Plus een bezoekje aan de monteur en de monsternemer, die een kwaliteitsklacht over dierlijke organismen in Leeuwarden afhandelen.

Blussen

Ik draai mee in een projectgroep om samen met de brandweer en andere stakeholders te beoordelen of de blusvoorzieningen per locatie voldoende zijn. Ook draai ik coördinatiewachten: bij grote storingen moet ik het een en ander coördineren en kwetsbare klanten informeren, zoals ziekenhuizen en fabrieken.

12.00 UUR

Tijd voor een boterham van thuis. Of even naar de kantine met collega’s.

Calamiteiten app

Meedenken met nieuwe ontwikkelingen doe ik graag. Zo ben ik onder andere keyuser voor Waterstoring.nl en MapKit. Ook heb ik mee geholpen met het ontwikkelen van de nieuwe calamiteiten app. Daarmee kunnen alle betrokken collega’s direct zien wat de actuele status van een calamiteit is. Zo hoeven zij minder vaak de monteur te bellen voor updates en kan hij gewoon zijn werk doen.

17.30 UUR

Tijd om naar huis te gaan. Mijn vrouw heeft gekookt en ik mag aanschuiven, samen met onze zoon. Onze drie dochters zijn het huis al uit.