Over onze arbeidsvoorwaarden

Bij Vitens werken betekent dat je de beschikking hebt over een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden. Naast een marktconform salaris stel je een groot deel van je arbeidsvoorwaardenpakket zelf samen. Op deze pagina lees je daar meer over.

Een marktconform salaris
Natuurlijk vanzelfsprekend: bij Vitens ontvang je een marktconform salaris. Vitens is als drinkwaterbedrijf aangesloten bij de WWB cao van de waterbedrijven. Je salaris wordt jaarlijks geïndexeerd op basis van de cao-afspraken en afhankelijk van je functioneren ontvang je een beoordelingsverhoging van maximaal 5% per jaar.

Flexibel Arbeidsvoorwaarden Pakket
Zo krijg je de beschikking over een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (FAB). Iedere maand krijg je bovenop je maandsalaris een extra budget van ruim 22%. Je kunt hiermee doen wat je wilt. Zo kun je het laten uitkeren als je een extraatje kunt gebruiken, in één keer of verdeeld over de maanden. Maar je kunt het ook inzetten voor extra vakantiedagen of pensioen. Je kunt er zelfs een fiets van kopen. De keuze is aan jou.

Vrije tijd en inzetbaarheidsbudget
Bij Vitens hechten we waarde aan een goede werk-privébalans. Werk is belangrijk en thuis ook. Naast je 25 verlofdagen per jaar, ontvang je in jouw inzetbaarheidsbudget jaarlijks 6,5 dag (52 uur) extra verlof waarmee je de balans tussen werk en privé kunt optimaliseren. Nog niet voldoende vrije tijd? Dan heb je de mogelijkheid om via het FAB extra vakantiedagen bij te kopen. Met het inzetbaarheidsbudget kan je ook sparen voor langer verlof op een later moment of om een sportabonnement mee te bekostigen. Aan het einde van het jaar kun je het ook laten uitbetalen. Jij bepaalt.

Persoonlijke ontwikkeling en employabilitybudget
Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden. Zowel voor jouw huidige functie alsook voor het waarmaken van jouw doorgroeiambities. Naast een teambudget voor onder andere functiegerelateerde opleidingen, beschik je ook over een persoonlijk employabilitybudget ter hoogte van € 1.000,- per drie jaar. Dit budget kun je gebruiken om jezelf breder inzetbaar te maken voor de arbeidsmarkt. Denk bijvoorbeeld aan loopbaanadvisering, coaching op eigen verzoek of ondersteuning bij de oriëntatie op het starten van een eigen bedrijf.

Een andere manier om je binnen Vitens te ontwikkelen is via het Vitens Transfer Point. Dé manier om tijdelijk te werken bij en ervaring op te doen op een andere afdeling binnen Vitens. En wat dacht je van het inzetten van jouw expertise bij internationale projecten bij drinkwaterbedrijven in ontwikkelingslanden? Lees op de website van VEI meer over jouw internationale kansen.

Thuiswerk- en mobiliteitsbeleid
We geloven niet in verplicht naar kantoor komen of eindeloos reizen. Bij Vitens werk je daar waar dat het handigst is. Waar dat is, verschilt per dag en per collega. Het gaat erom dat jij je tijd zo goed mogelijk kunt besteden. Daarbij geldt: De duurzaamste reis is de niet gemaakte reis. Bij Vitens kun je (afhankelijk van je functie) een deel van de week thuiswerken - ook ná de coronapandemie. Door regelmatig thuis te werken, spaar je reistijd uit en kun je werk en privé beter combineren. Bovendien draag je actief bij aan onze ambitie om 50% CO2 te minderen. En toch onderweg? Dan doen we dat het liefst zo duurzaam mogelijk. Met ons mobiliteitsbudget kies je ervoor om zelf je vervoer te regelen - op de manier zoals jij dat wilt. Dat kan per dag verschillen: de trein, de bus, je eigen auto of misschien kun je wel lekker op de fiets. Optimale vrijheid dus! En hoe duurzamer je vervoermiddel, hoe hoger de kilometervergoeding.

Pensioen
We denken ook aan later. Bij Vitens zijn we aangesloten bij de pensioenregeling van ABP en ook ontvang je van Vitens een ruime werkgeversbijdrage.

Collectiviteitsverzekeringen
Bij Vitens is het mogelijk om bij verschillende bedrijven gebruik te maken van collectiviteitskorting. Denk bijvoorbeeld aan een collectiviteitskorting voor de zorgverzekering en arbeidsongeschiktheid. Daarnaast kent Vitens ook collectiviteitskortingen voor bijvoorbeeld een auto- fiets- of doorlopende reisverzekering.

Cao drinkwaterbedrijven 
De WWb is de werkgeversvereniging voor de Nederlandse drinkwaterbedrijven, waterlaboratoria en samenwerkingsverbanden. De WWb ondersteunt de leden in hun werkgeversrol en dient als vraagbaak op het vlak van arbeidsvoorwaarden en de cao Waterbedrijven. Klik hier om de cao voor 2023 te bekijken.