Sollicitatieprocedure

Zet je jouw volgens stap bij Vitens?

Bij Vitens werken dagelijks zo’n 1.400 medewerkers in verschillende rollen met eigen verantwoordelijkheden. Maar altijd samen voor één doel: 24/7 schoon, betrouwbaar en betaalbaar drinkwater leveren aan zo’n 5,7 miljoen klanten in Nederland. In ons vacature overzicht vind je onze actuele vacatures. Staat jouw volgende stap hier (nog) niet tussen? Registreer je voor de vacaturemelding. Dan houden wij je op de hoogte van de nieuwste vacatures!

Solliciteren

De vacature naar jouw volgende stap gevonden? Dan kijken wij uit naar jouw reactie. Klik op ‘solliciteer nu’ en vul het sollicitatieformulier in. Uiteraard ontvangen we graag je cv (of link naar je LinkedIn profiel) en motivatie om te werken bij Vitens. Daarnaast hebben we een beperkt aantal gegevens van je nodig om je sollicitatie te verwerken, zoals je naam en je e-mailadres. Klik op verzenden en na ontvangst van jouw sollicitatie krijg je een ontvangstbevestiging toegestuurd. Dat weet jij ook zeker dat jouw gegevens goed ontvangen zijn.

Sollicitatieprocedure

Je hebt je interesse voor één van onze vacatures kenbaar gemaakt middels een sollicitatie. Hoe nu verder? Onze recruiters en desbetreffende teammanager doen de eerste selectie op basis van de door jouw ingestuurde gegevens. Zien we aanknopingspunten om nader kennis te maken? Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.

In het eerste gesprek leren wij jou beter kennen en hoor jij meer over het werken bij Vitens. Na afloop van het gesprek maken we allebei de balans op of we een vervolg zien zitten. Als zowel jij als wij na het eerste gesprek een positief gevoel hebben, dan nodigen wij jou uit voor een vervolggesprek.

In dit tweede gesprek wordt de inhoud van de functie besproken en gaan we dieper in op jouw inhoudelijke kennis. Na dit vervolggesprek kun je eventueel nog worden uitgenodigd voor een assessment. Dit is afhankelijk van de functie en staat nader beschreven in de vacaturetekst. Verloopt dit tweede gesprek en eventueel het assessment ook goed en besluiten we met elkaar verder te gaan, dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek.

In het arbeidsvoorwaardengesprek bespreken we het aanbod en onze arbeidsvoorwaarden. Uiteraard hopen we dat we je na afloop van dit gesprek welkom kunnen heten als collega bij Vitens!

Na het bereiken van overeenstemming wordt de administratieve procedure opgestart en ontvang je van ons je arbeidsovereenkomst. Tegelijkertijd starten we de pre-employment screening. Afhankelijk van jouw functie is de zwaarte van deze screening bepaald, dit wordt beschreven in de vacaturetekst. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.

Onze banen. Jouw sollicitatie.

Met zo’n 1.400 collega’s maken we bij Vitens elke dag opnieuw drinkwater van topkwaliteit. Gisteren, vandaag en morgen. Wij bieden jou: een interessante baan met grote verantwoordelijkheid.
Bekijk hier ons actuele vacature overzicht.